Neu i Vi 2017

Neu i Vi 2017

Un any més, aquest passat cap de setmana, diumenge 26 i dilluns 27 de febrer, els amics de Celler Batlliu de Sort, van organitzar la festa anual del Neu i Vi, i que amb la col·laboració de Celler Comunica, va fer gaudir a una nodrida representació de clients de l’àrea de Barcelona i alguns amics de la casa.

La festa va començar el diumenge al vespre, amb un sopar privat en un dels salons de l’Hotel Pessets de Sort, on després del discurs de benvinguda del Josep Rabassa (un dels membres de Batlliu de Sort) explicnt-nos breument com havia nascut el projecte d’aquest celler a Sort, vam sopar amb diferents plats típics del Pirineu pallarès, regats amb els vins de Batlliu de Sort, Celler Comunica i L’Infernal. Vam poder tastar des de formatges del Pallars, cargols, civet de senglar, un meravellós arròs de ceps, orella i morro, fins als postres casolans amb pastís de poma, de xocolata i bunyols de crema.

L’endemà al matí, després d’esmorzar, vam agafar l’autobús i els cotxes per dirigir-nos fins a l’estació de Port Ainé, on al costat del bar de la cota 2.000, ens havien preparat una carpa amb música i taules altes. Allà vam fer un tast de més formatges de la zona i els vins de Batlliu de Sort, Comunica i L’Infernal. Realment va ser tot un luxe poder gaudir de tots aquests productes a aquella alçada i amb un dia excepcional de sol i calor.

Acabat el tast, un altre dels membre de Batlliu, en Guillem, ens va guiar a tots plegats entremig dels boscos de l’estació en una recomfortant excursió amb raquetes de neu.

Més tard, un cop recuperat l’alè, vam tornar als vehicles per dirigir-nos finalment cap al celler de Batlliu de Sort, on vam fer una petita volta per les vinyes amb les explicacions de Patri Morillo (enòleg de Batlliu) sobre la filosofia del celler en quant a l’elaboració dels vins des de la vinya. Aquest tomb ens va acabar duent fins al celler pròpiment dit, on vam poder tastar algun dels vins en cru de l’anyada 2016 i alguna petita joia més antiga que encara està en procés de repòs a la tina.

 

La traca final del cap de setmana va ser el dinar a l’antic paller de la borda i que s’ha arreglat i adequat per a events d’aquesta mena. Durant el dinar, els protagonistes van ser, com no podia ser d’una altra manera, els vins del nostre amfitrió, Batlliu de Sort, però l’escudella que ens van dur des de l’Hotel Pessets tenia sabor a glòria després d’un llarg matí, que va estar acompanyada amb amanides i carn a la brasa.

Sense cap mena de dubte, un cap de setmana que cap dels assistents oblidarà fàcilment.

Moltes gràcies als amics de Batlliu de Sort!

Salut i vi!